GW INSTEK PEL-3031E Sarcina electronica

GW Instek lanseaza noua sarcina electronic programabila, cu un singur canal PEL-3031E. PEL-3031E ofera capacitatea de 300W, cu un curent de incarcare de 60A, la o tensiune cuprinsa intre 1V ~ 150V. Mostenit de la seria PEL-3000, PEL-3031E are un ecran LCD usor de citit si o interfata prietenoasa cu utilizatorul. Acest model are capacitatea de masurare rapida si precisa pentru componente electronice, baterie, incarcator si putere, produse portable, care necesita un consum redus de energie pentru mediu.

Seria PEL-3000E este proiectata pentru a functiona la un curent de alimentare pornind de la 60 mA si are ca scop aplicatii de masurare, inclusiv a incarcatoarelor, adaptoarelor, diverselor echipamente de alimentare cu energie si incarcatoare portabile.

PEL-3000E are sapte moduri de operare. Dintre acestea, 4 sunt de baza: curent constant, tensiune constanta, rezistenta constanta si putere constanta. Celelalte trei moduri de operre combinate sunt: curent constant+tensiune constanta, rezistenta constanta+tensiune constanta, putere constanta+tensiune constanta. Utilizatorii pot selecta modurile de operare bazate pe cerintele de incercare ale produselor.

Pentru modul C.C, sarcina electronica se va alimenta cu un curent constant in functie de valoarea curenta setata. Pentru modul CV, sarcina electronic va incerca sa se alimenteze suficient pentru a controla tensiunea sursei la valoarea programata. Pentru modul CR sarcina electronic se va alimenta cu un curent liniar proportional cu tensiunea de intrare in functie de valoarea rezistentei stabilita. Pentru modul CP, sarcina electronic va initia sarcina de functionare (sarcina de tensiune x curent de sarcina), in conformitate cu setarea puterii programate.

Pentru a indeplini cerintele de testare in conditii diferite, functia statica este sa alimenteze cu un curent constant; functia dinamica este de a comuta periodic intre cele doua conditii de alimentare, iar functia de secventa este de a oferi teste pentru mai mult de doua conditii de alimentare.

Functia secventa poate fi impartita in secventa normal si secventa rapida. Secventa normal este cel mai flexibil mod de generare de secvente complexe care poate ajuta utilizatorii sa stabileasca un set de schimbare a conditiilor de alimentare cu curent, bazate pe diferite conditii de alimentare (CC, CR, CV sau CP) si timpul (raza de reglare: 1ms la 999h 59 min 59 s). Secventa rapida permite o rezolutie temporal de 25µs care urmeaza sa fie stabilita pentru cel mai mic pas.

Setarea parametrilor pentru mai multe etape pot simula schimbarile curente consecutive ale diferitelor conditii de incarcare reale. De exemplu, in timp ce utilizati o sarcina electronic pentru a testa sursa de alimentare a unui instrument cu motor, putem obtine, mai intai sub forma de unda, de un osciloscop si o sonda de curent din instrument, iar ulterior, folositi formele de unda obtinute pentru a edita formele de unda curente simulate. Prin secventa de incarcare electronica este pentru a testa scula actionata electric si pentru a analiza starea operationala a acestuia. Functia Soft Start permite utilizatorilor sa determine timpul de crestere a curentului de alimentare, care decide timpul necesar pentru a atinge valoarea curenta fixate, rezistenta sau puterea de incarcare electronica a lui. Stabilirea unui timp adecvat pentru cresterea Soft Start este eficient pentru a contracara oscilatia tensiunii de iesire cauzate de sursa de alimentare a curentului de iesire tranzitoriu. Atunci cand se realizeaza alimentarea rapida cu curent, efectul de inductanta de pe cablul de conectare a sarcinii la sursa va duce la caderea de tensiune tranzitorie pe terminalul de intrare de sarcina electronica, prin urmare, va duce la cresterea tensiunii non-continue. Functia de pornire lenta permite nu doar ca tensiunea de iesire sa creasca constant, dar, de asemenea, previne aparitia varfurilor de curent si tensiune la supratensiuni. De exemplu, testele folosind o sursa de alimentare, LED-uri si o sarcina de curent continuu (activati functia soft start) poate preveni aparitia varfurilor de curent si tensiune la supratensiuni ce provoaca daune.

PEL-3000E este echipat cu functia de contorizare a timpului pentru a obtine timpul total pentru alimentarea sarcinii electronice cu curent, care ajuta utilizatorii sa estimeze capacitatea de putere a sursei de alimentare. Functia de scurtare a timpului este pentru ca utilizatorii sa poata controla timpul total de alimentare a sarcinii electronice cu curent. Ambele functii flexibile de control al timpului cresc adaptabilitatea de testare a sarcinii electronice. UVP pot fi aplicate la testele cu descarcare a bateriei. Sarcina electronica va inceta activitatea daca tensiunea bateriei este mai mica decat pragul stability UVP pentru protejarea bateriei la descarcarea peste valoarea specificata. Pe langa terminalele de control analogic cu care utilizatorii pot controla tensiunea externa, rezistenta externa si comutarea terminalului de control analogic, PEL-3000E ofera, de asemenea posibilitatea de monitorizare a starii de incarcare electronica si afisarea alarmei de protectie.

Caracteristici:

 • 7 moduri de operare: CC, CV, CR, CP, CC+CV, CR+CV, CP+CV;
 • Mod de funtionare statica/dinamica (schimbarea periodica intre doua conditii de alimentare);
 • Functie programabila secventa normal/secventa rapida (cel mai rapid: 25µs/etapa);
 • Functia Soft Start permite utilizatorilor sa determine timpul maxim de alimentare cu curent;
 • Functia UVP este ideala pentru testarea cu descarcare a bateriei;
 • Functie de temporizare pentru scurtarea si masurarea timpului;
 • Este potrivit pentru alimentarea cu curent si masurarea curentilor cu valori incepand de la 60mA;
 • Terminalele de control analogic permit utilizatorilor sa controleze PEL-3000E de la o tensiune externa, rezistenta externa si comutare.
 • Suport pentru dispozitive periferice si functie punctual (punct de iesire/intrare);
 • Functia senzoriala de la distanta compenseaza caderea de tensiune sau de rezistenta a cablurilor de testare;
 • Protectie: OCP, OVP, OPP, OTP, RVP, UVP;
 • Suport USB si GPIB.

GW Instek PEL-303xE Fisa tehnica