Megger MIT1025 EU Tester pentru izolatie 10kV, auto IR,PI,DAR,SV,DD

Garantie 24 Luni

megger logo

Testere de izolaţie pentru înaltă tensiune, fără egal.

Din 1903 instrumentele Megger au stabilit standardul pentru testarea izolaţiei. Testerele din acest grup sunt acum cele mai bune. Oferind utilizatorului clasa de siguranţă IEC61010-1 CATIV 600 V, aceste testere sunt robuste. În plus, gradul de protecţie IP65 înseamnă imunitate la praf şi jet de apă.

Construcţia cu carcasă duală este unică la Megger şi nu lasă loc de compromis. Instrumentele au o carcasa exterioara din plastic care oferă un grad înalt de rezistenţă la şocuri pentru utilizare în teren, în timp ce carcasa interioară prezintă toate proprietăţile de ignifugare. Întreaga gama este relativ simplu de utilizat. Un ghid rapid de utilizare este inclus în capacul testerului şi explică în detaliu comenzile, eliminând necesitatea de a transporta voluminosul manual. Sunt incluse şi un temporizator reglabil şi limite de alarmare. Afişaj mare şi clar, cu iluminare. Informaţiile afişate pe ecran includ: rezistenţa de izolaţie, tensiunea aplicată, curentul de test, capacitatea, nivelul bateriei şi constanta de timp. Timpul scurs este afişat de asemenea pe durată testului, astfel încât să ştiţi care este stadiul acestuia. Afişajul este cu iluminare pentru a fi citit uşor indiferent de condiţiile existente, soare puternic sau o zonă slab luminată. Aparatele funcţionează cu alimentare de la reţea sau acumulatori interni, fiind întotdeauna pregătit de lucru. Pentru a fi siguri că măsurătorile nu sunt afectate de pierderile prin dispersie, instrumentele Megger, la fel ca alte testere de 5 kV şi 10 kV disponibile, sunt prevăzute cu un terminal de gardă. Megger specifică performanţele date de terminalul de gardă, pentru a fi siguri că testul este corect. De reţinut că performanţa terminalului de gardă este parte integrantă din incertitudinea de măsurare. Testerele de 10 kV măsoară rezistenţa de izolaţie de până la 35 TΩ şi cele de 5 kV până la 15 TΩ. Aceasta înseamnă că se pot detecta defecte timpurii de izolaţie sau tendinţa de deteriorare şi se pot face predicţii legate de necesitatea înlocuirii, activităţile de mentenanţă fiind astfel planificate în avans.

 

Caracteristici generale:

  • Tensiuni de test în domeniul de la 50 V la 10 kV, pentru o flexibilitate maximă
  • Măsurarea rezistenţei de izolaţie până la 35 TΩ pentru predicţia timpurie a problemelor de izolaţie
  • Terminal de gardă pentru eliminarea efectului dat de curentul de suprafaţă
  • Curent de încărcare mare pentru măsurarea pe sarcini inductive
  • Imunitate la zgomot pentru măsurători în zone cu brum ridicat
  • Construcţie robustă
  • Construcţie cu carcasă dublă
  • Funcţie de diagnoză
  • Acumulatori cu încărcare rapidă şi/sau alimentare de la reţea
  • Memorie internă pentru rezultate

megger mit515 in use

 

Solicitările inginerilor pentru mai multe funcţii de diagnoză se regăsesc în noile modele sofisticate MIT525 şi MIT1025. Cu teste la 5 kV, respectiv 10 kV, aceste testere oferă măsurarea automată a rezistenţei de izolaţie, a indexului de polarizare (PI) şi a ratei de absorbţie dielectrică (DAR), adaugă tensiunea de pas (SV), capacitatea de descărcare a dielectricului (DD) şi un test rampă. Interfaţa USB, izolată la 10 kV, face posibilă descărcarea în timp real a rezultatelor şi a datelor memorate pentru administrarea acestora cu ajutorului unui software rapid, uşor şi intuitiv. Toate modele MIT includ acumulatori Li-Ion cu timp de încărcare completă de doar 2,5 ore, în timp ce o re-încărcare de 30 minute oferă autonomie de o oră pentru teste cu 5 kV pe o sarcină de 100 MΩ.

 

 

 

MIT1525 Tabel tehnic comparativ