Metrawatt PROFITEST PV

Garantie 24 Luni

metrawat icon

Instrument pentru măsurarea valorilor de vȃrf ale puterii și pentru trasarea de curbe ale caracteristicilor mărimilor măsurate. PROFITEST PV permite măsurarea curbelor caracteristicii I-U, atȃt pentru module fotovoltaice unice cȃt și pentru module ȋnseriate.

Utilizarea este extrem de ușoară.

Cu ajutorul unui proces patentat, instrumentul este capabil să identifice valorile de vȃrf, rezistenţa serie internă și rezistenţa internă paralelă direct la faţa locului „cu o singură măsurătoare și fără a introduce datele modulului fotovoltaic”, care sunt apoi indicate sub formă de grafic pe un touch-screen de mare rezoluţie care este potrivit pentru a fi utilizat chiar și ȋn condiţii de iluminare externă puternică (ȋn soare).

Analiza sistemelor fotovoltaice pentru căutarea defectelor precum și documentarea despre calitatea sistemului sunt executate rapid și economic prin testarea ȋn perioada de start-up (proces tranzitoriu) și ȋn etapa următoare (regim staţionar) fără a fi necesară o analiză pe o perioadă ȋndelungată.
Acest test simplu dar decisiv asigură siguranţa pentru client și elimină costurile recurente pentru montator.

Valoarea de vȃrf a puterii poate, spre exemplu, să fie utilizată pentru a determina raportul de vȃrf al puterii. Mai mult, datele (curbele) obţinute fac posibilă tragerea de concluzii referitor la caracteristicile electrice ale modulului sau modulelor ȋnseriate. Astfel testerul este de asemenea potrivit pentru a fi utilizat ȋn cercetare și dezvoltare.

 profitest pv schema

Caracteristici generale:

 • Măsurarea caracteristicii I-U la nivelul modulelor fotovoltaice la tensiuni de pȃnă la 1000 VCC, 20 ACC și 20kW;
 • Caracteristica achiziţionată I-U este o curbă cu un grad mare de acurateţe mulţumită unei măsurători stabile ale sarcinii capacitive.
 • Măsurarea curentului se scrut-circuit ISC, a tensiunii pentru un circuit deschis UOC, valoarea instantanee de vȃrf a puterii unei celule solare Pmax, rezistenţa serie RS și rezistenţa paralelă RP;
 • Conversia automatică a valorilor măsurate in STC

 • Sistem de calcul patentat pentru evaluarea generatoarelor fotovoltaice fără cunoașterea specificaţiilor producătorului. 
 • Sistem de calcul patentat pentru determinarea rezistenţelor interne ale generatoarelor bazȃndu-se exclusiv pe caracteristica măsurata I-U.

 • Bază de date integrată a consumatorului cu schimb de date bidirecţional.
 • Bază de date integrată a modulului cu schimb de date bidirecţional.

 • Nivel ridicat de protecţie datorită dispozitivului de deconectare pentru sarcini mai mari de 1000V/32A;
 • Măsurarea temperaturii și puterii prin intermediul a unui cablu cu patru conductoare pentru rezultate fără erori.
 • Măsurători separate ale temperaturii la nivelul senzorului de iradiere și pe spatele modului pentru o acurateţe sporită.
 • Afișarea continuă a iradieri temporare și temperaturii oferă informaţii cu privire la condiţiile ȋn care s-au desfășurat măsurătorile
 • Utilizare ușoară cu ajutorul unui touch-screen;
 • Afișaj TFT color cu LED-uri economice, luminos și de mare rezoluţie.

 • Software pentru reprezentare grafică, evaluare și documentare cu ajutorul unei baze de date integrată
 • Operaţiuni prin intermediul unui PC cu import direct de măsurătorieste deasemeni posibil (de exemplu pentru măsurătorile de lungă durată)
 • Interfeţele deschise permit operarea instrumentului ȋn aplicaţii speciale deasemeni

 

De ce necesară măsurarea cu sarcină capacitivă?
Ȋntr-un fel, măsurarea caracteristici panorurilor fotovoltaice (module, serii, etc) nu trebuie să fie executate ȋn viteză (valori mari ale dependenţei dV/dt), pentru că caracteristica curbei poate sa fie schimbată ȋn cazul unei măsurători rapide (<20 ms) datorită atributelor capacitive/inductive ale generatorului sau a schemei de montaj, caz ȋn care nu doar caracteristicile panoului fotovoltaic sunt reflectate ȋn rezultatele măsurătorii. Pe de altă parte, măsurătorile nu trebuie să fie prea rare (> 1 sec.), deoarece pericolul ca sa existe o fluctuatie a expunerii la radiatii este mult marit, ceea ce ar influenţa rezultatele măsurătorii. Acest lucru afecteaza temperatura modulului care reacţionează relativ greu dar care se poate modifica ȋn doar cȃteva secunde.

profitest pv spec tehnice

Nu exista accesorii compatibile cu acest produs